60 tips om te besparen op jouw energierekening thuis

Binnen Energiemissie is energiemonitoring en energiebeheer dagelijkse kost. Iedere werkdag zetten wij onze kennis en kunde succesvol in voor de organisaties waar wij voor werken, maar wij zijn ook ambitieus als het om het energieverbruik bij onszelf thuis gaat.

‘Je kennis delen met vrienden is ook mooi en zinvol om te doen’.

 

Wat kun jij doen of laten om te besparen

Wie heeft thuis de laagste basislast, wie verbruikt het minste gas in de zomermaanden, en waar zit dat dan, vijf minuten douchen is best goed te doen, wat produceren de (schone) zonnepanelen en welke tips hebben wij voor elkaar en anderen. Je kennis delen met vrienden is ook mooi en zinvol om te doen. Dat je er samen achter komt, door te meten en te extrapoleren, dat een waakvlam van een gashaard 219 m3 gas per jaar verbruikt, serieus. 

Zo zie je dat ‘onschuldig’ ogende apparaten best impact op het verbruik kunnen hebben

Wij krijgen vragen wat men thuis kan doen om bewust(er), zuinig(er) en goed (anders) met energie om te gaan. Natuurlijk zitten hier parallellen in met de zakelijke markt en dan hebben we het vooral over bewustwording naast inzicht en verantwoordelijkheid.

Bijgaand een lijst met 60 tips, welke door een medewerker is gemaakt en welke wij met jou mogen en willen delen. Hopelijk staan hier ook nog een paar punten voor jou op. En ja, natuurlijk mag jij hem ook delen, want als wij elkaar kunnen helpen in het verlagen van onze energieconsumptie, uitstoot en natuurlijk de energiefactuur, dan is dat heel mooi. Heb jij nog aanvullende tips en of voorstellen, laat het ons weten, dan kunnen wij vele mensen helpen.

Download de 60 tips hier

Related Post