Fout in energiefacturen; zoek de verschillen.

Afgelopen week werd er geschreven over de fouten in energiefacturen bij het salderen. Uit ervaring weten wij dat dit niet alleen bij particulieren plaatsvindt, maar ook in de zakelijke markt, en niet alleen bij het salderen.

Dat er fouten gemaakt kunnen worden is niet uit te sluiten, daarom zal bij de ontvangende partij een controle plaats dienen te vinden, als eerste de prestatieverklaring op alle elementen van de energiefactuur.

Recentelijk ontdekte onze software tijdens het validatieproces ook een dergelijke fout bij een gemeente. Het resultaat was een correctie van bijna € 40.000,– door het onjuist salderen. Hier maken wij een opdrachtgever blij mee. Energiefacturen met de hand volledig op inhoud controleren blijft een pittige klus. Wij zien ook vaak dat energiefacturen slechts steekproefsgewijs gecontroleerd worden of, erger nog, dat er alleen gecontroleerd wordt of het factuurbedrag binnen het (jaar)budget valt.

Als bedenker van het geautomatiseerde validatieproces van energie eFacturen hebben wij een grote voorsprong en ervaring opgebouwd, welke wij iedere dag inzetten voor onze tevreden gebruikers. Is jouw organisatie toe aan een betrouwbare controle van energie eFacturen? Wij zetten onze ervaring graag voor jullie in.

Related Post