energiebeheer voor organisaties

Optimaliseren van gecontracteerd vermogen is soms een goudmijn!

energiebeheer voor organisaties

Nog steeds voor 6 personen koken terwijl de kinderen al jaren het huis uit zijn? In de praktijk zien we regelmatig  grootverbruik energie-aansluitingen met een gecontracteerd vermogen / aansluitcapaciteit dat al jaren niet wordt benut. Weggooien van eten is zonde, maar vermogen reserveren wat niet verbruikt wordt ook!

 

Bij uw netbeheerder heeft u voor uw energie-aansluitingen een gegarandeerd vermogen gecontracteerd (GTV). U heeft het recht om dit vermogen af te nemen en uw netbeheerder moet dit dus aan u kunnen leveren. Voor dit maximale vermogen / capaciteit betaalt u een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is ook  afhankelijk in welke deelmarkt je valt (middenspanning of laagspanning). En nu voelt u hem misschien al aankomen. Inderdaad! Naar dit gecontracteerde vermogen wordt nauwelijks omgekeken en blijft vaak voor vele jaren zo staan. En dat terwijl u mogelijk besparende of andere maatregelen heeft doorgevoerd waardoor het afgenomen vermogen aanzienlijk minder is geworden.

Energiebeheer: controleer ook periodiek op het gecontracteerde vermogen

Bij een GTV scan hoor je rekening te houden met alle tariefdragers op de factuur. Op die manier kun je ook zien dat het interessanter is om naar een andere deelmarkt te switchen omdat dat goedkoper is. Bijvoorbeeld van MS/LS naar de deelmarkt LS omdat de aansluiting lage volumes kent en een piek heeft die onder de 50 kW blijft.

Zo zagen we recentelijk  bij een elektra-aansluiting van één van onze opdrachtgevers dat het maximum verbruik over de laatste 12 maanden (ook voor Corona)  niet groter was dan 296 kW, terwijl de  GTV  was ingesteld op 583 kW. Door de GTV van deze aansluiting te wijzigen naar 320 kW leverde dit  alleen al voor deze aansluiting een besparing op  van ruim € 3.500,–. Kortom, bij Energiebeheer is het aan te bevelen om periodiek naar de aansluitcapaciteiten en gecontracteerde vermogens te kijken. Dit kan u aanzienlijke besparingen opleveren. Bij organisaties waar al meerdere jaren niet gekeken is naar deze vermogens / capaciteiten kunnen de besparingen behoorlijk oplopen.

Heeft u de kennis niet in huis, maar wilt u wel weten of er bij u besparingspotentieel aanwezig is? Wij kunnen met u meekijken en eventueel koppelen aan een juiste adviseur. Dit kan ook op basis van no cure no pay.

#GTVcheck #besparingsadvies #energiemissie #energieadviseur #gecontracteerdvermogen #aansluitcapaciteit #GTV #gecontracteerdtransportvermogen #netbeheerder #energiebeheer #energiemanagement #energieadviesdienst

Related Post