Retail, inzicht tot in detail!

Offline stores hebben het moeilijk in de concurrentie met de online stores. Qua energieverbruik kun je ze niet met elkaar vergelijken, maar per soort weer wel. Vergelijk het energieverbruik per vierkante meter van al je shops, bouwmarkten, supermarkten en kledingwinkels en zie direct de ‘grootverbruikers’ en de besparingspotentie. 

‘Als jij je concentreert op de verkoopomzet, dan let onze Energiemonitor op de energiekosten’.

 

 

Je kent het wel, de verwarming of koeling die onjuist is afgesteld qua temperatuur. Aan de ene kant wil je dat jouw klant of gast zich comfortabel voelt, maar soms wordt daar op locatie niet altijd over nagedacht. Hoe minder groot het verschil is met de buitentemperatuur, hoe vaker de bezoeker hierop gekleed is en energetisch minder kost, uiteraard moet dit wel verantwoord zijn (retailsegment).

En wat te denken van de bedrijfstijden, hoe vaak worden deze openingstijden gecontroleerd? Voor je het weet loopt die éénmalige koopavond zomaar een half jaar door. En zijn ten tijde van corona de openingstijden aangepast, dan is het de vraag of de nieuwe (vaak kortere) tijden wel zijn doorgevoerd.

Laten we eerlijk zijn, de focus van personeel ligt meestal niet op het energieverbruik, maar op de primaire functie en taak. Als manager wil je wel van alle filialen het energieverbruik zien en over elkaar heen leggen, je wilt toch kunnen benchmarken, al is het maar eens per maand. Waar kunnen we wat leren van het energieverbruik van het andere filiaal en waar vliegen we qua verbruik uit de bocht? Grote of kleine winkel, met het invoeren van het aantal vierkante meters maken we direct een eerlijke vergelijking. Geef ons 15 seconden en wij laten je net zo makkelijk de benchmark (vergelijking) zien van 15, 150 of 250 filialen. Uiteraard kunnen wij alle segmenten benchmarken.

Related Post