I EM POWER - een theaterstuk voor scholen met impact

I EM Power - een theaterstuk voor scholen met impact

I EM POWER - een theaterstuk voor scholen met impact

Nee, dit keer geen werk, maar een bericht om juist ergens energie in te stoppen met als doel energie vrij te laten komen. Als Energiemissie hebben wij bijgedragen aan de ontwikkeling van het schoolprogramma ‘I EM POWER – improvisatietheater met daadwerkelijke impact’. Dit doen wij samen met Stichting OTO/ Theater in School. Het resultaat? Een laagdrempelige, inspirerende én motiverende theatervoorstelling voor het voortgezet onderwijs, op basis van improvisatie technieken.

‘Vraag niet wat jouw land kan doen voor jou, vraag wat jij kunt doen voor je land’.

John F. Kennedy, 1961

Wat kun jij doen of (na)laten & hoe zorgen wij met elkaar voor een betere wereld; onze wereld

I-EM-POWER-theaterinschool

I EM POWER laat leerlingen kennismaken met de kansen en mogelijkheden die er zijn in de eigen leefomgeving, om zo het verschil te maken als het gaat om duurzaamheid (energieverbruik én -besparing, produceren, transport, etc.). Misschien niet meteen een sexy onderwerp, en toch: de voorstelling, waar ook humor een groot aandeel heeft, laat jongeren meedenken en zich uitspreken over wat er leeft bij hén op verschillende gebieden, en dus ook op het gebied van energie en klimaat. 

Waarbij een van de doelstellingen is een brug te slaan tussen twee generaties: wat kun jíj doen om je jongere broer of zus te helpen? Wat zie jij gebeuren op de werkvloer tijdens je zaterdagbaantje…? Hoe wordt jouw kleding geproduceerd…? Wat kan er anders? De oproep aan de leerlingen is: wat is jullie referentiekader, wat zien jullie met jullie frisse kijk?

Een theaterstuk met thema’s die leerlingen in verbinding brengt

Rob de Kleijn, rector Fioretti College Lisse: “Er zijn veel zorgen om leerlingen die ‘uit conditie’ zijn, of lastig hun draai kunnen vinden op school. De cohesie in de groep ontbreekt vaak en de focus is veelal naar binnen gericht. Met dit programma I EM POWER krijgen leerlingen energie om in verbinding verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld en elkaar.”

Cultuur is een belangrijk goed, vooral voor onze jongeren

Wij als Energiemissie hebben met het mogelijk maken van deze productie een maatschappelijk doel kunnen realiseren vanuit de projectopbrengsten van een opdracht van werkorganisatie HLT. Hoe mooi is het als wij met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan onze jeugd!

Meer weten over Theater in School of over de voorstelling I EM POWER? Bekijk het volledige aanbod en alle details op de website van Theater in School.

Related Post