Ron en Rene zitten voor een computerscherm met grafieken van een energie management systeem.

Waarom jij overstapt naar een nieuwe energiemonitoring partner

Ron en Rene zitten voor een computerscherm met grafieken van een energie management systeem.

Welkom bij deze blog over de wilde wereld van de energiemarkt en de uitdagingen waar organisaties voor staan. Omdat je onze blog leest heb je interesse in de energiemarkt en daarom misschien al wat geruchten gehoord. Er zijn bedrijven die gaan stoppen met het aanbieden van hun energiemonitor en of hun diensten. Een voorbeeld hiervan is eSight. Een behoorlijke tegenvaller voor diverse organisaties die werken aan hun ambities en die willen bijdragen aan het klimaatakkoord. Ben je op zoek naar een nieuwe energiemonitoring partner of geïnteresseerd in energiemanagement? Energiemissie geeft 4 uitdagingen en tips.

Dilemma’s voor organisaties

De afgelopen jaren is de hoeveelheid regelgeving voor bedrijven en instellingen op het gebied van energiebesparing, CO2-reductie en duurzame energie enorm gestegen. Daarnaast zijn de energietarieven en belastingen fors gestegen. Belangrijk dus om te blijven monitoren en aan actief energiebeheer te doen. Maar geen paniek, we hebben alle antwoorden voor je klaarliggen. Laten we kijken naar de uitdagingen waar organisaties nu mee te maken krijgen.

  1. Bye bye energiegegevens – Zonder die energiemonitor hebben organisaties geen toegang meer tot energiegegevens en verbruiken. Zeg maar dag tegen het nauwkeurig bijhouden en ontdekken van energieverspilling én het controleren van energiefacturen.
  2. Hallo energieverspilling – Hoe weet je nu of je energiebesparende inspanningen werken? Ondernemingen die meer dan 25.000 m3 gas of 50.000 kWh per jaar verbruiken zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Zonder energiemonitoring is het een stuk lastiger om je energie-efficiëntie te controleren, bij te sturen en je doelen te behalen.
  3. Cashflow crises – Budgetten zijn al krap, en nu moeten bedrijven op zoek naar alternatieven. Dat kan een flinke hap uit hun budget nemen.
  4. Tijdtekort en hoofdpijn – Het vinden van een geschikte vervanger kost tijd en moeite die je liever in verduurzamingen steekt.

Energiemissie to the rescue

In deze gekke energiemarkt sta je er niet alleen voor. Samen kunnen we deze obstakels tackelen en een positieve impact maken.

Onze megaoplossingen

  1. Energie monitoring masterplan – Bij Energiemissie weten we hoe belangrijk het is om je energieverbruik eenvoudig, doelgericht en efficiënt in de gaten te houden. Speciaal voor jou, omdat je de tijd neemt om onze blog te lezen verklappen we dat we zijn gestart met een bèta release van ons Energie Monitoring Systeem (EMS). Na de zomer is de nieuwe applicatie voor iedereen beschikbaar. Met onze vernieuwde energiemonitoringsoftware kun je ook een gepersonaliseerd dashboard maken en nóg krachtigere analyses maken.
  2. Efficiëntie boosters – Geen tijd te verliezen. Ons team van energie-geeks staat klaar om jouw organisatie grip te geven op energie en duurzamer dan ooit te maken. Samen knallen we door je energie-efficiëntiedoelen heen en maken wij de factuurcontrole geautomatiseerd echt heel eenvoudig.
  3. Groene toekomst – Wil je weten waar jouw organisatie staat op de weg naar Paris Proof? We geven je graag advies en support in energievraagstukken zodat je nóg bewuster met energie om kan gaan. Tijd om die ecologische voetafdruk te verkleinen, toch?

Ready, Set, Go voor een nieuwe energiemonitoring partner!

We helpen je om je energiebeheer te verbeteren, geld te besparen en bij te dragen aan een groenere toekomst. Wil jouw organisatie starten of overstappen?

Stuur een berichtje aan Ron van der Sluis of René Vonk en we gaan samen op weg naar groen succes!

Let’s go green!

Related Post