Over ons

Onze passie is jouw energiemissie

Leuk dat je iets wilt weten van ons bedrijf en ons DNA! Wij stellen Energiemissie graag aan je voor. Energiemissie is een no nonsens bedrijf op het gebied van energiebeheer. Wij kenmerken en onderscheiden ons door de combinatie van snelheid, enthousiasme en kennis & kunde binnen het vakgebied. Wij maken niet alleen de software, wij beheersen ook het gehele kennisspectrum omtrent energiebeheer en dat is uniek. Deze elementen samen is ons DNA. Wij zijn in staat om branche brede problemen op het gebied van energiebeheer op te lossen en te vereenvoudigen. Een voorbeeld is de ontwikkeling van digitale factuurcontrole. Waar wij natuurlijk ook heel trots op zijn is
dat de Energiemonitor als het meest gebruiksvriendelijke systeem voor energiemonitoring en energiebeheer wordt ervaren. Dat is een groots compliment. Met zijn allen gaan we ervoor om continu de beste producten, diensten en services te blijven leveren als het gaat om energiemanagement, energiemonitoring en energiebeheer.

Onze ambitie

Het is onze ambitie om onze opdrachtgevers grote of significante stappen te kunnen laten zetten in energiebeheer, besparingen en het verwezenlijken van hun duurzaamheidsambities.

Historie

In 2008 zijn wij gestart met energiemanagement. Wij hielden ons vooral bezig met het afstellen van regelinstallaties in gebouwen, het geven van adviezen en het trainen in good housekeeping aan bedrijven en overheden. Met behoud van comfort waren wij toen al in staat gebouwen dusdanig af te stellen dat gemiddeld 13% bespaard kon worden op het energieverbruik. Met regelmaat ook objecten met meer dan 25%, ook met energiefacturen boven de € 100.000 per jaar.

Wij hadden de behoefte om het energieverbruik en de resultaten van onze werkzaamheden gedetailleerd inzichtelijk en aantoonbaar te maken. In die jaren was energiemonitoring vaak een lokale oplossing en enkel beschikbaar voor grote gebouwen. Er bestonden wel monitoringsystemen, maar deze waren gemaakt door en voor techneuten en alleen lokaal beschikbaar. Wij waren op zoek naar een systeem dat op een begrijpelijke en simpele manier snel inzage gaf in het energieverbruik en dat ook geschikt was voor een breder publiek binnen organisaties. In die periode merkten we dat vanuit de markt steeds meer behoefte was aan energiemanagement. Daarom moest het systeem ook geschikt zijn voor grootschalige en laagdrempelige uitrol. Een ultiem webbased energiemonitoringsysteem (EMS) dat aan onze eisen voldeed was er niet. Daarom hebben we het zelf ontwikkeld.

Inmiddels hebben wij heel wat lessen in software ontwikkeling geleerd. De ontwikkeling van ons energiemonitoringsysteem is ooit begonnen in India. Nu werken wij met onze eigen developers vanuit ons kantoor in Diemen.

Onze kernwaarden

  • Klantgedreven
  • Respectvol
  • Kwaliteit
  • Innovatief

Wie zijn de oprichters van Energiemissie?

Ron van der Sluis en René Vonk zijn ooit gestart met Energiemissie. Beide zijn nog steeds werkzaam binnen de organisatie. Ron is verantwoordelijk voor Commercie & Sales. René is verantwoordelijk voor de ICT.

Ron heeft verduurzamen en ondernemen in de breedste zin van het woord in zijn genen. Hij heeft van oorsprong een achtergrond in de Energietechniek, Elektronica en Werktuigbouwkunde en heeft in die branche ook diverse directie- en managementfuncties bekleed. Zijn ervaring in het beheer en onderhoud in de Utiliteit lieten zien dat het geld voor opdrachtgevers voor het oprapen lag bij goed energiebeheer en energiemanagement. De kracht van Ron zit in het samenbrengen van de juiste mensen en het definiëren van de juiste probleemstelling en de meest geschikte oplossing(en).

René heeft ook een brede technische achtergrond. Daarnaast heeft hij een grote affiniteit met software development en het toepassen van nieuwe technieken en innovaties. Het automatiseren van oplossingen voor technische problemen is één van de drijfveren van René. Door zijn gedrevenheid en met de eigenschap om nieuwe dingen snel ‘eigen’ te maken, is hij in staat om nieuwe ontwikkelingen en innovaties toe te passen binnen Energiemissie. De kracht van René zit in het terugbrengen van complexe vraagstukken in werkbare stappen, gevolgd door het opstropen van de mouwen om samen met het ontwikkelteam aan de slag te gaan.

Inmiddels is het team van Energiemissie flink uitgebreid met gedreven vakspecialisten en zijn we uitgegroeid tot een onafhankelijke specialist met een uitstekende positie in de markt. Dit doen we met veel energie.

Dataveiligheid: Hoe veilig is jouw data bij Energiemissie?

Hoe veilig is de Energiemonitor en alle data die wij verwerken? Een terechte vraag, want data security is een serieus onderwerp. Om te beginnen maken wij dagelijks complete back-ups van de data. Wij bewaren altijd de laatste 7 dagen aan individuele back-ups. Daarnaast maken wij ook 4 wekelijkse back-ups en 3 maandelijkse back-ups. Dit garandeert dat wij altijd jullie data beschikbaar hebben en terug kunnen plaatsen bij een incident. Een geruststellende en veilige gedachte. 

Minimaal 12 keer per jaar laten wij door een onafhankelijke en gerenommeerde partij een PEN & Hacktest uitvoeren. Dit is een zogenaamde ‘Penetration test’ waarbij testers in de huid van een hacker kruipen en op verschillende manieren proberen toegang te krijgen tot de applicaties, servers en databases. Mochten er kwetsbaarheden worden geconstateerd, dan worden deze gerapporteerd waarna direct maatregelen kunnen worden genomen. Opdrachtgevers van Energiemissie kunnen eventueel op verzoek het laatste rapport van ons ontvangen. Jouw dataveiligheid is onze zorg. 

Onze servers staan in twee duurzame datacenters in Amsterdam en Haarlem. Deze datacenters voldoen aan hoge eisen, zo hebben zij bijvoorbeeld de volgende certificeringen: NEN 7510, ISO 9001, ISAE 3402 TYPE 1 en ISO 27001. 

Wij vragen alleen data op van aansluitingen waarvoor wij uitdrukkelijk schriftelijk gemachtigd zijn. Dit proces wordt elk jaar geaudit waarvoor we een Assurance verklaring ontvangen. Hiermee behouden wij bijvoorbeeld het ODA certificaat waarmee wij meetdata bij de netbeheerder mogen ophalen.

Jaarlijks vindt er ook controle plaats op naleving van de privacy wetgeving. Deze privacy audit op onze organisatie en processen wordt uitgevoerd door ICT Recht B.V. en zorgt ervoor dat we onze erkenning ‘Privacy Verified’ behouden.