Over ons

Onze passie is jouw energiemissie

Wij zijn Energiemissie, een no nonsens bedrijf op het gebied van energiebeheer. Met onze energiemonitoringsoftware helpen wij dagelijks 2.800 organisaties in het maken van betere keuzes met betrekking tot de energieprestaties en verduurzamen.

Founders Energiemissie - Ron J. van der Sluis en René Vonk
icoon ervaring Energiemissie

15 jaar ervaring

Door onze ervaring kennen wij als geen ander de dynamiek van de wereld van zakelijke energiemonitoring, energiebeheer en factuurcontrole. Naast onze kennis hebben we in de afgelopen 15 jaar ook een groot netwerk met specialisten en een hoog serviceniveau opgebouwd.
icoon klanten Energiemissie

2.800 organisaties

We zijn trots op het grote netwerk aan organisaties dat dagelijks werkt met onze applicaties voor aansluitingenbeheer, energiemonitoring en energiefactuurcontrole.
icoon team Energiemissie

25+ specialisten

Ons team bestaat uit een kundige groep van ambitieuze mensen met ieder hun eigen achtergrond. Specialisten uit de energiebranche, sales & marketing, financiën en natuurlijk ICT. Samen werken wij met veel energie en enthousiasme aan de groei van Energiemissie.
icoon veiligheid Energiemissie

Veiligheid

Kwaliteit en dataveiligheid staan bij ons voorop. Wij zijn ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 27001 (informatiebeveiliging) gecertificeerd. Zo weten onze opdrachtgevers waar ze aan toe zijn. Wij hebben oog voor detail, zijn bewezen veilig en continue aan het verbeteren.
icoon klanttevredenheid Energiemissie

Hoge klanttevredenheid

Klanttevredenheid staat bij ons hoog op de agenda. Jaarlijks onderzoek toont aan dat opdrachtgevers onze producten ervaren als gebruiksvriendelijk, innovatief en betrouwbaar. Daarnaast waarderen ze de deskundigheid en klantgerichte aanpak van Energiemissie. Deze waardering is uitgedrukt in een mooie score van 8,3! En iedere dag werken wij er hard aan om de beste van de klas te blijven.
icoon netwerk Energiemissie

Strategische partner

Energiemissie is onderdeel van een netwerk van gerenommeerde organisaties. Door het aangaan van strategische partnerships met organisaties zijn wij in staat om meer bedrijven te helpen met hun energie uitdagingen. Energiemissie; grip op energie.

Onze ambitie

Het is onze ambitie om onze opdrachtgevers significante stappen te kunnen laten zetten in energiebeheer, besparingen, administratieve lastenverlichting en het verwezenlijken van hun duurzaamheidsambities.

Energiemissie logo

Historie

In 2008 zijn wij gestart met energiemanagement. In de beginfase van Energiemissie hielden wij ons vooral bezig met het afstellen en inregelen van gebouwbeheersystemen (regeltechniek) in gebouwen, adviestrajecten en trainingen op het gebied van energiebeheer. Wij hadden de behoefte om het energieverbruik en de resultaten van onze werkzaamheden gedetailleerd inzichtelijk en aantoonbaar te maken. Vanuit die vraag en het gebrek aan gebruiksvriendelijke systemen, zijn wij zelf software gaan ontwikkelen. Wij zijn doorgegroeid naar een top 3 partner in de energiemonitoringbranche voor meer dan 2.800 bedrijven en overheidsinstanties. Onze tijdlijn geeft een overzicht van onze prestaties.
Timeline geschiedenis Energiemissie

Onze kernwaarden

Wie zijn de oprichters van Energiemissie?

Ron van der Sluis en René Vonk zijn ooit gestart met Energiemissie en beiden nog steeds werkzaam binnen de organisatie. Ron is als algemeen directeur ook verantwoordelijk voor operatie en de groei van het bedrijf . René is technisch directeur verantwoordelijk voor de innovatieve softwareontwikkeling en ISO.

Ron heeft ondernemen en verduurzamen in de breedste zin van het woord in zijn genen. Hij heeft van oorsprong een achtergrond in de Energietechniek, Elektronica en Werktuigbouwkunde en heeft in die branche ook diverse directie- en managementfuncties bekleed. Zijn bewezen ervaring in het beheer en onderhoud in de Utiliteit lieten zien dat het geld voor opdrachtgevers voor het oprapen lag bij goed energiebeheer, energiemanagement en doelmatig gebouwbeheer. De kracht van Ron zit in het samenbrengen van de juiste mensen, het definiëren van de juiste probleemstelling en de meest geschikte oplossing(en).

De energiecrisis in 2022 is de onverwachte versneller in de energietransitie, ik ga graag het gesprek aan om hier meer handen en voeten aan te geven. Vaak is er meer mogelijk dan men denkt, wij zijn specialist in ons vakgebied, zoals iedereen dat is in zijn of haar vakgebied. Samen kunnen wij veel bereiken.

CEO - Energiemissie - Ron J. van der Sluis

Ron J. van der Sluis

René heeft een brede technische achtergrond. Daarnaast heeft hij een grote affiniteit met software development en het toepassen van nieuwe technieken en innovaties. Het automatiseren van oplossingen voor technische problemen is één van de drijfveren van René. Door zijn gedrevenheid en met de eigenschap om nieuwe dingen snel ‘eigen’ te maken, is hij in staat om nieuwe ontwikkelingen en innovaties toe te passen binnen Energiemissie. De kracht van René zit in het terugbrengen van complexe vraagstukken in werkbare stappen, gevolgd door het opstropen van de mouwen om samen met het ontwikkelteam aan de slag te gaan.

Inmiddels is het team van Energiemissie flink uitgebreid met gedreven specialisten en is het bedrijf uitgegroeid tot een onafhankelijke specialist met een uitstekende positie in de markt. Dit doen we met veel energie en enthousiasme.

Dataveiligheid: Hoe veilig is jouw data bij Energiemissie?

iso 9001 certificaat
iso 27001 certificaat

Hoe veilig is de Energiemonitor en alle data die wij verwerken? Een terechte vraag, want data security is een serieus onderwerp. Per 2022 kunnen wij met trots delen dat Energiemissie ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 27001 (informatiebeveiliging) certificering heeft behaald op onze processen.

Naast de veilige omgang met bedrijfsgegevens is de back-up van de data ook een belangrijk onderdeel. Wij bewaren altijd de laatste 7 dagen aan individuele back-ups. Daarnaast maken wij ook 4 wekelijkse back-ups en 3 maandelijkse back-ups. Dit garandeert dat wij altijd jullie data beschikbaar hebben en terug kunnen plaatsen na een incident. Een geruststellende en veilige gedachte.

Minimaal 12 keer per jaar laten wij door een onafhankelijke en gerenommeerde partij een PEN & Hacktest uitvoeren. Dit is een zogenaamde ‘Penetration test’ waarbij testers in de huid van een hacker kruipen en op verschillende manieren proberen toegang te krijgen tot de applicaties, servers en databases. Mochten er kwetsbaarheden worden geconstateerd, dan worden deze gerapporteerd waarna direct maatregelen kunnen worden genomen. Opdrachtgevers van Energiemissie kunnen eventueel op verzoek het laatste rapport van ons ontvangen. Jouw dataveiligheid is onze zorg.

Onze servers staan in twee duurzame datacenters in Amsterdam en Haarlem. Deze datacenters voldoen aan hoge eisen, zo hebben zij bijvoorbeeld de volgende certificeringen: NEN 7510, ISO 9001, ISAE 3402 TYPE 1 en ISO 27001.

Wij vragen alleen data op van aansluitingen waarvoor wij uitdrukkelijk schriftelijk gemachtigd zijn. Dit proces wordt elk jaar ge-audit waarvoor we een Assurance verklaring ontvangen. Hiermee behouden wij bijvoorbeeld het ODA certificaat waarmee wij meetdata bij de netbeheerder mogen ophalen.

Zij gingen ook al aan de slag met Energiemissie

Grip op energie? Start met Energiemissie

Benieuwd naar de mogelijkheden van Energiemissie voor jouw organisatie? Kom met ons in contact en ontdek de voordelen van professioneel energiebeheer, management en digitale factuurcontrole.